s
קימות שיטות רבות להפיק את תמצית הקפה מהפולים הטחונים,
לפניכם מספר שיטות עיקריות להכנת הקפה, .
s
הדרך העתיקה ביותר של הכנת קפה, מבוססת על טחינה ידנית של פולים באמצעות כתישה ובישול האבקה המתקבלת. הכנת הקפה בצורה זו ממצה מהאבקה את המידה הרבה ביותר של השמנים הארומאטיים וכך מתקבל משקה בעל טעם וארומה חזקים מאד.

דרך נוספת להכנת קפה היא חליטת הפולים הטחונים במים, בטמפרטורה של מעל 90 מעלות צלזיוס. שיטה זו מבוססת על דיפוזיה . השמנים הארומאטיים מפעפעים מתוך הפולים אל המים, ובסוף התהליך האבקה, נעשית כבדה יותר, ושוקעת לתחתית. שיטה זו אינה דורשת כלים מיוחדים.
4
השיטה המודרנית להכנת קפה היא שימוש במכונת האספרסו.
בשיטה הנפוצה מזרימים קיטור בלחץ גבוה דרך אבקה דחוסה של פולי קפה טחונים במשך זמן של כ-25 שניות. את האבקה מניחים בתוך מסננת. הקיטור מתעבה על האבקה ובתוך כך מתקרר וממצה מהאבקה את השמנים הארומאטיים. התוצאה היא תמצית חזקה של קפה .
 
 
www.B4U.com Copyright 2006 Java.co.il All Rights Reserved הפוך לעמוד הבית הוסף למועדפים